Private Mandate Terbaik

Pelaburan Korporat Untuk Syarikat dan Koperasi guna Private Mandate

Pelaburan Korporat Untuk Syarikat dan Koperasi guna Private Mandate

Adakah anda sedang mencari cari peluang untuk Syarikat anda dalam mempelbagaikan portfolio pelaburan selain deposit tetap (fixed deposit) di bank? Tapi mencari peluang pelaburan yang terkawal risiko (calculated risk) dan keuntungan yang setanding risiko?


private mandate corporate
private mandate corporate

Private Mandate Pilihan Pelaburan untuk Korporat

Apa kata syarikat atau koperasi anda pilih Private Mandate sebagai sebahagian portfolio pelaburan anda. Tapi mungkin ramai yang masih tidak kenal apa itu private mandate dan latar belakangnya.

Jika anda lihat situasi di mana pihak syarikat ataupun koperasi mempunyai simpanan tunai, namun jika disimpan dalam akaun bank, tiada faedah yang besar boleh diperolehi.

Antara pilihan untuk syarikat atau koperasi melaburkan duit extra mereka:
1) Beli kereta/lori/van = susut nilai dan kos maintenance yang tinggi
2) Beli shoplot/kilang/stor = modal yang tinggi dan perlu holding cost tinggi jika tiada penyewa
3) Simpan dalam fixed deposit = mudah tunai dan dapat return lebih sikit dari simpan dalam akaun bank biasa.

Dilema Simpanan 2024

pelaburan 2021 yang semakin menurun - private mandate
pelaburan 2024 yang semakin menurun

Ramai yang letak di dalam deposit tetap ataupun fixed deposit. Namun apabila return fix deposit yang menurun sehingga 1.85% maka banyak syarikat mula mencari-cari peluang lain yang lebih baik.
Seperti yang semua tahu, syarikat boleh melabur dalam bursa saham jika mempunyai kepakaran. Jika tiada, syarikat atau koperasi boleh melabur ke dalam bursa melalui Private Mandate. Walaupun ianya adalah jarang didengari, namun peluang ini adalah sangat baik jika anda mempunyai fund manager yang ada reputasi yang cemerlang untuk melabur saham bagi pihak syarikat atau koperasi anda.

Apakah Private Mandate?

pelaburan korporat private mandate
pelaburan korporat private mandate

 

Private Mandate adalah pelaburan terus ke bursa saham yang diuruskan oleh pengurus dana dari syarikat Asset Management.

Adakah Private Mandate ni sah?

Ya, Private Mandate adalah dikawalselia oleh Suruhanjaya Sekuriti Malaysia. Pastikan anda semak dengan Suruhanjaya Sekuriti Malaysia terlebih dahulu.

Kenapa Pilih Private Mandate Untuk Uruskan Pelaburan Korporat Syarikat dan Koperasi?

Anda perlu mempelbagaikan portfolio pelaburan namun masih mengambilkira "calculated risk". Anda perlu lakukan due diligence untuk pelaburan private mandate ini.

JIKA ANDA SERIUS, Sila Isi Borang Sesi Penerangan Google Meet: Anda puas hati dengan maklumat dalam blog ini? Lengkap dan details kan? Harap dapat beri pencerahan tentang private mandate.
 Like FB Saya 
https://www.facebook.com/privatemandate

 Disclaimer:

1- Investment involve varying degree of risk, and there can be no assurance that the future performance of any specific investment, investment strategy or product made reference to directly or indirectly in this website.
2- Investment records displayed yet to be verified by an authorized third party.
3- Any part of this article cannot be re-published without consent of the owner.
4- This article is only opinion of authors and do not represent of any company. Please refer to official information of the related organization.

Catat Ulasan

0 Ulasan